Om os
Familiepsykologerne er stiftet med ønsket om at tilbyde kompetent psykologhjælp til børn, unge og familier. Vi har til huse i vores hyggelige klinik i midten af Silkeborg, og tilbyder forløb for børn, unge og familier.
Under denne fane kan du læse mere om vores faglige profiler og de metoder vi anvender i terapien.
Vores profiler
Stinna@familiepsykologerne.dk / tlf. 50698913
Jeg er uddannet psykolog fra Aalborg universitet i 2013, og er autoriseret af Dansk Psykolognævn i 2016. Fagligt har jeg altid arbejdet med børne-, unge- og familieområdet, hvor jeg bl.a. har arbejdet i PPR, psykiatri og børne- og familieafdeling.
Relevante efteruddanelse/kursus:
- 2-årig efteruddannelse i Mentaliseringsbaseret terapi
- Børnegruppelederuddannelse
- Play Mentalizing
- Samspilsobservation med Marchak Interaction Method (MIM)
- Kognitiv adfærdsterapi med børn og unge med fokus på depression og angst
- Udredning af småbørn (WPPSI)
- Kognitiv udredning (WISC-V)
- Udredning af ADHD
Maria@familiepsykologerne.dk / tlf. 53500545
Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i 2018 og er autoriseret af Dansk Psykolognævn i 2022. Fagligt har jeg arbejdet i psykiatrien med unge og voksne med terapeutisk udgangspunkt i følelseshåndtering og relationer.
Relevante efteruddannelse/kursus:
- Cool Kids-certificering til angstbehandling ved børn og unge
- EMDR-terapeut til børn, unge og voksne
- Dialektisk adfærdsterapi (DAT)
- Børnegruppelederuddannelsen
- I gang med 2-årig efteruddannelse i Mentaliseringsbaseret terapi til børn og unge
- Screening af psykiske lidelser hos unge
- Kognitiv udredning med WISC-V og WAIS
Metoder
Den nysergerige og videnbegærlige kan her læse lidt om vores faglige fundament. I klinikken anvender vi primært metoderne 'Mentaliseringsbaseret terapi' og 'EMDR' (Eye movement desentitization and reprocessing therapy).
Derudover anvender vi ofte redskaber fra den kognitive terapiretning samt den psykodynamiske terapiretning.
Mentalisering kan beskrives som evnen til at se sig selv udefra og se andre indefra. Mentalisering er en form for emotionel og rationel kundskab, der for det meste foregår ubevidst og intuitivt som en reaktion på sociale interaktioner. Mentalisering spiller en nøglerolle i udvikling af affektregulering og i organiseringen af selvet. Mentalisering hjælper os nemlig til at regulere følelser ved at placere følelserne i kontekster og ved at tilskrive intentioner og mening til menneskelig adfærd. Mentalisering hjælper os også til at forstå uskrevne regler og til at forme vores forståelse af os selv og andre. Således er det en helt central funktion i forhold til et menneskes kommunikative evner og det at være i relationer til andre. Jo bedre vi forstår os selv, vores følelser, tanker og bevæggrunde, jo bedre bliver vi til at forstå andre.
Vil du vide mere om mentalisering kan du klikke dig videre her.
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) er en evidensbaseret og anerkendt metode udviklet til behandling af traumer og anvendes nu, i tilpasset form, i høj grad også til børn.
EMDR er en terapiform, der fokuserer på hændelser i fortiden, udløsere/triggere i nutiden og mulige udfordringer i fremtiden. Tilgangen hjælper med at fortid forbliver fortid og nutid bliver nutid. Terapien er anderledes end traditionel samtaleterapi, men er særdeles effektiv, samt godkendt og anbefalet af WHO.
Her forstås traumer som en tilstand af, at have været følelsesmæssigt overvældet i en grad, hvor hjernen ikke har kunnet bearbejde de følelser, der er forbundet med oplevelsen, hvorfor reaktioner på "noget der minder" om oplevelsen/tilstanden (triggere) opleves lige så intenst, som dengang det skete.
Under EMDR terapi bringes dit barn i kontakt med dé oplevelser, der forstyrrer, samtidigt med at kroppen påvirkes rytmisk med øjenbevægelser eller "tapping". I processen lettes det kropslige ubehag og intensiteten af de følelser, der er forbundet med de traumatiske erindringer, aftager eller forsvinder helt.
Nogen gange kan der være brug for at man først arbejder med at styrke barnets egne ressourcer for ikke at blive følelsesmæssigt overvældet i terapien.
EMDR terapi kan også anvendes til at hjælpe børn og unge med at håndtere angst og panikfølelser, sorg, reaktioner på fysiske sygdomme, depressioner og rigtig mange andre tilstande, som kan være forbundet med stærke følelser.
Du kan læse mere om EMDR til børn/unge og til voksne her.